Woningmarkt 2023

In 2023 bevindt de woningmarkt zich nog steeds in een dynamische fase, waarbij diverse factoren de vraag en het aanbod beïnvloeden. Hier zijn enkele trends en ontwikkelingen die de woningmarkt in 2023 kenmerken:

1. Krapte op de woningmarkt:

De vraag naar woningen blijft hoog, en er is nog steeds een tekort aan beschikbare huizen in veel regio’s. Dit leidt tot prijsstijgingen en concurrentie onder kopers.

2. Prijsstijgingen

Als gevolg van de aanhoudende vraag en het beperkte aanbod, blijven de huizenprijzen stijgen. Dit kan het voor veel mensen moeilijker maken om een woning te kopen.

3. Flexibel werken en wonen:

De COVID-19-pandemie heeft geleid tot een grotere acceptatie van flexibel werken. Dit heeft invloed op de woonvoorkeuren, waarbij sommige mensen op zoek zijn naar ruimere woningen buiten stedelijke gebieden.

4. Duurzaamheid:

Duurzaamheid en energiezuinigheid spelen een grotere rol bij de aankoopbeslissingen. Kopers zijn vaak bereid extra te betalen voor woningen met groene voorzieningen en energie-efficiënte systemen.

5. **Technologie en virtual reality**: Makelaars maken steeds vaker gebruik van geavanceerde technologie, zoals virtual reality, om huizen virtueel te bezichtigen. Dit heeft het koopproces toegankelijker gemaakt voor kopers.

6. Hypotheekrente:

De hoogte van de hypotheekrente blijft van invloed op de betaalbaarheid van woningen. Hoewel de rente historisch laag is, kan deze variëren en van invloed zijn op de maandelijkse kosten voor huiseigenaren.

7. Nieuwbouw en renovatie:

Naast bestaande woningen blijft ook nieuwbouw in trek. Renovatieprojecten worden populairder, waarbij mensen vaak oudere huizen kopen en deze renoveren volgens hun eigen smaak en behoeften.

8. Invloed van beleid:

Overheidsbeleid en regelgeving op het gebied van belastingen, leningen en huisvesting kunnen de woningmarkt beïnvloeden. Veranderingen in deze beleidsmaatregelen kunnen de betaalbaarheid van woningen beïnvloeden.

In 2023 is de woningmarkt dus nog steeds dynamisch en gevarieerd, met uitdagingen en kansen voor kopers en verkopers. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en, indien mogelijk, professioneel advies in te winnen bij het kopen of verkopen van een woning.

HUIZEN010 makelaar capelle rotterdam schiedam

Uw makelaar voor regio 010

U wilt uw huis verkopen? Dat begint met het zoeken naar de juiste makelaar en de beste deal.

Er zijn tegenwoordig tal van manieren om uw woning te verkopen. De eerste keuze welke gemaakt moet worden is, zelf verkopen of de makelaar laten verkopen. Beide hebben voor- en nadelen. Gelukkig kunnen wij als HUIZEN010 u beide opties aanbieden. Succesvol uw huis verkopen start met een verkoper of verkooppakket wat bij u past. Rotterdam Ommoord is letterlijk onze achtertuin, hierdoor kunnen we als geen ander van dienst zijn.

Kies je verkooppakket

COMPLEET FUNDA

Full-Service
1%
VAN DE VERKOOPSOM.
  •  
ALL-INCLUSIVE

EXTRA FUNDA

Zelf verkopen met extra hulp.
1
495
Eenmalig
  •  

BASIS FUNDA

Zelf verkopen
1195 Eenmalig
  •  
Voordeligst

Ja! Ik wil een afspraak voor een gratis verkoopscan.

HUIZEN010 makelaars

Voordelen HUIZEN010

Makelaar voor:

Gratis VERKOOPSCAN

FAQ

Meest gestelde vragen.

Het woningtekort is niet zomaar opgelost, dit zal er voor zorgen dat de prijzen nog wel even hoog zullen blijven. Simpel vraag en aanbod verhaal. Het overbieden zal afnemen en wellicht zelfs verdwijnen. Wij denken dat dit gezond is voor de markt, het was een oververhitte situatie welke niet kan blijven bestaan. Op deze manier hopen we dat starters betere kansen zullen krijgen om een woning te kunnen kopen.

We verwachten dat de prijzen voor een periode zullen stabiliseren wellicht wat dalen een keldering in de prijzen verwachten we niet.

De afgelopen jaren werd het steeds gekker. We hadden nog maar een minuut een woning online staan en de telefoon ging al. Binnen een aantal uur zat de agenda al overvol. Het leek niet op te kunnen. Toch is er in een korte tijd al veel verandert.