Makelaarskosten in Capelle aan den IJssel

Welke kosten komen er kijken bij het verkopen van een woning? Dit is een veelgestelde vraag wanneer je plannen hebt om je huis te verkopen.

Bij veel makelaardijen ontbreekt transparantie als het aankomt op tarieven. Vaak worden de kosten pas na een persoonlijke afspraak onthuld in een voorstel.

Wij streven ernaar om duidelijkheid te bieden. Hier vind je antwoorden op de meest voorkomende vragen over verkoopkosten. Klik op een vraag voor meer informatie.

Makelaarskosten Capelle

Je bent waarschijnlijk online op zoek naar deze informatie omdat de meeste makelaars deze gegevens niet openlijk op hun websites vermelden.

Wij willen graag transparant zijn: op dit moment rekent de gemiddelde makelaar een courtage van tussen de 1 en 1,5 procent over de verkoopsom van de woning. Daarnaast brengen de meeste makelaars vaak ook opstartkosten in rekening. In deze competitieve markt horen we steeds vaker dat makelaars extra bonussen vragen, gebaseerd op een percentage van het bedrag dat boven de verkoopvraagprijs wordt behaald.

Bij HUIZEN010 geloven we in transparantie. Daarom maken we onze kosten direct duidelijk. Neem eens een kijkje op onze pagina over WONINGVERKOOP: bij HUIZEN010 rekenen we GEEN opstartkosten en werken we op basis van ‘No Cure, No Pay’

Oostgaarde Capelle aan den IJssel HUIZEN010
Makelaar Capelle aan den IJssel HUIZEN010

Wat zijn opstartkosten?

Veel makelaarskantoren brengen opstartkosten in rekening bij de start van de verkoop van je woning. Maar wat houden deze kosten precies in?

Deze opstartkosten dekken de kosten die een makelaar maakt om je woning op de markt te presenteren. Hierbij kun je denken aan het maken van foto’s, het creëren van plattegronden en advertentiekosten. Deze kosten worden vaak ondergebracht onder de noemer ‘opstartkosten’ en worden doorberekend aan de verkoper of klant. In Capelle aan den IJssel hebben wij gehoord dat deze opstartkosten variëren van €295,- tot soms wel €800,-.

Bij HUIZEN010 kun je echter volledig kosteloos starten met de verkoop van je woning; bij ons betaal je GEEN opstartkosten. Wil je meer informatie over onze diverse pakketten en de mogelijkheid om zelf je woning te verkopen om kosten te besparen, of juist alles aan ons over te laten? Kijk dan op onze WONINGVERKOOP pagina.

Wat zijn intrekkingskosten?

Sommige makelaars brengen intrekkingskosten in rekening als je om welke reden dan ook besluit de verkoopopdracht in te trekken. Deze kosten worden intrekkingskosten genoemd, omdat de makelaar inkomsten misloopt als gevolg van de intrekking. Het exacte bedrag van deze kosten moet worden bepaald. Het is belangrijk op te merken dat lang niet alle makelaarskantoren deze kosten in rekening brengen, maar het is zeker iets om naar te informeren.

Bij HUIZEN010 hanteren we geen intrekkingskosten. Als er een situatie ontstaat waarin de verkoop moet worden stopgezet, halen wij het ’te koop’-bord netjes bij je op. Wij sturen nooit een factuur voor intrekkingskosten.

Makelaar Capelle aan den IJssel
makelaarskosten Capelle aan den IJssel HUIZEN010

Wat is "No Cure, No Pay"?

No Cure, No Pay’ betekent letterlijk ‘Geen Oplossing, Geen Betaling’. In de praktijk lijkt dit echter voor veel makelaarskantoren anders te werken. Bij de meeste kantoren moet dit eerder worden uitgelegd als ‘No Cure, Little Pay’. Denk aan de eerder genoemde ‘Intrekkingskosten’ en zeker ook aan de opstartkosten. Vaak worden de opstartkosten uitgesloten van de ‘no cure, no pay’ regel, waardoor je altijd geld kwijt bent en er van ‘no pay’ geen sprake is.

Bij HUIZEN010 nemen we ‘No Cure, No Pay’ letterlijk. Met andere woorden, als wij je huis niet hebben verkocht, betaal je ons NIETS. Dit is voor jou als verkoper de garantie dat je geen kosten maakt als de verkoop niet slaagt, en voor ons de motivatie om je huis effectief en snel te verkopen. We vertellen je graag meer over onze aanpak.

Benieuwd naar jou kansen op de woningmarkt?

Ben je benieuwd naar jou kansen op de huidige woningmarkt? Wil je meer weten over de diensten van HUIZEN010? Of onze mening weten over jou woning en de verkoopkansen?

Maak geheel vrijblijvend een afspraak voor een VERKOOPSCAN? Deze is uiteraard naast vrijblijvend geheel gratis.

Ja! Ik wil een afspraak voor een gratis verkoopscan.

HUIZEN010 makelaars

Voordelen HUIZEN010

Makelaar voor:

Gratis VERKOOPSCAN