6 tips bezichtigingen

6 TIPS! Ontvangen en rondleiden van geinteresseerde

 

Nieuws

Geplaatst door Huizen010.nl, juni, 2018 12:44:29

 

1. Zorg voor een opgeruimde woning.

Misschien wel een beetje stichting open deur. Maar ga voor de bezichtigingen nog even kritisch door de woning. Iedereen begrijpt dat er geleefd wordt maar je hebt maar 1 kans voor een eerste indruk. Nog even die natte handdoek uit de badkamer, het aanrecht leeg, schud de kussens in de bank wat op, entree geen kapstok helemaal vol met jassen.

 

2. Verlichting.

Zet alle lichten gewoon aan. Dit maakt een binnenkomst echt prettiger, overal direct licht. Heel belangrijk het toilet en de badkamer, aanzetten voordat er de geinteresseerde komen.

 

3. Aangename geur.

Zorg voor een aangename geur in huis. NEE je hoeft echt niet iedere keer een appeltaart te bakken. Maak het aanrecht blad even van te voren schoon met een goed ruikend schoonmaakmiddel, of zet gewoon een schoteltje schoonmaakmiddel uit het zicht. Deze geuren maakt mensen direct positief!

 

4. Zo min mogelijk mensen in huis

Als er veel mensen in huis zijn kunnen mensen zich eerder ongemakkelijk voelen. Zorg dat de kinderen even bij opa en oma zijn en de hond even bij de buren. Zo creeer je rust en ruimte voor je klanten om rond te kijken.

 

5. Sluit iedere bezichtiging af met de vraag of je nog wat mag horen van de mensen.

Uiteraard wil je graag weten of het wat wordt met deze klanten. Het is zeker niet raar om het gewoon te vragen. Vraag gewoon wanneer ze weer contact opnemen, of vraag of ze gebeld willen worden door de makelaar van HUIZEN010? We willen contact houden met iedere potentiele klant om zo snel tot een onderhandeling over te kunnen gaan. Mocht het huis toch net niets zijn voor deze klant, zullen ze dat wellicht ook direct aan geven.

 

6. Zet geen onnodige druk op een klant.

In deze hectische markt gebeurt het maar wat vaak dat er direct druk wordt uitgeoefend om een beslissing te forceren. Wellicht heeft u dit zelf al meegemaakt met een makelaar tijdens een bezichtiging? Voorkom dit aub!! Uiteraard laten doorschemeren dat er meer interesse is, of dat er over 20 minuten andere mensen nog komen, geen probleem. Zet niet te veel druk, dit kan je koper ook afschrikken. Ieder bod is welkom en een opening tot succes, nodig iedereen ook van harte uit dit te doen, maar gun mensen tijd! Een weloverwogen bieding is veel meer waard dan een overhaaste beslissing.

 

© copyright 2018

Huizen010.nl

Handelsnaam van SPVGM bv.